Moson Properties Industrial Building


17101 Murphy

Riggins Construction & Management, Inc. is proud to have constructed 19, 923 square foot industrial, tilt-up building in the City of Irvine.  Serving as general contractor for this particular project, we helped our client from design conception, consulting with DeRevere & Associates, the project’s architect, through project completion.

Located in a prime Irvine location, this high-identity corporate headquarters / warehouse facility includes many features and offers the latest in industrial tilt-up design.

“Riggins Construction has worked with us numerous times with our adjoining property and was our first choice to build our warehouse. Believe it or not, we never attended the site during construction… I was able to remain here in Vancouver [B.C.] until the final inspection.”

Dale Moscovitch, President - Moson Properties, Inc.

Read more of his letter here.

The building’s structure and related systems meet the demanding requirements of the City of Irvine.   Functional aspects of the 16,650 square foot warehouse include dock-high and ground-level truck access with two roll-up doors, 24-foot-clear roof height, and a generous storage yard area. Continue reading

Carlsbad Research Center


Carlsbad Research Center

I especially appreciate your understanding and navigation through the shoals and hazards of the assorted city agencies... a major challenge met! A. Gardner

RC&M, Inc. constructed a 31,200 SF two-story industrial/office facility in the city of Carlsbad located on a 1.78 acre site.  The structure was erected on a terraced corner lot which required 6000 CY of earth cut and 1690 CY of fill in order to level the site for construction.  A crib wall was installed on the low side of the property, while a seven foot high retaining wall with a brow ditch and fossil filter was constructed on the upper side.

The 32 foot high structure incorporates a truck well, a 5,100 SF second floor area and features blue reflective spandrel glass curtain wall at the apex of the building – all softened by extensive placement of ground covers and mature trees.

The large exposed concrete slab leading to the buildings front entry was banded with gray concrete and accented with sand blasted light bollards and columns as well as an exposed aggregate seat wall.  As a final touch 12 x 12 french gray stamped tiles were placed contiguous to the building’s Herculite entry doors.

Printer Friendly

Back to Projects